Sağlık

Terenin faydaları ve zararları nelerdir? Tere kürü uygulayanların dikkat etmesi gerekenler…

Tere, turp salkımından bir bitkidir. Baklaya konulan dereotu ile karıştırılmamalı veya cacık dolmasına serpilmemelidir. Terenin özellikle akciğerlere olan faydaları bilinen bir gerçek olsa da tere aynı zamanda mükemmel bir bağışıklık güçlendiricidir. Tereyi diğer bitkilerden farklı kılan biberli özelliği ile oldukça keskin bir tada sahiptir. Ancak tere tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunları haberimizde sizler için sıraladık…

CREASE TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

2)Hamileler hamileliklerinin ilk dört ayında tereden uzak durmalıdır.

3) Tere alırken kesinlikle dikkat edilmesi gereken nokta taze olması ve sararmaması gerektiğidir. Yaprakları sararan tere, zehirli elementler içerir. Depresyon tedavisinde ıspanakla birlikte kullanılan terenin taze olması ve yapraklarının sararmaması bir kuraldır. Kurutulmuş olanlar bu amaçla kullanılmaz.

4) Tere geniş spektrumlu etkilere sahiptir. Gücünden faydalanmak için tek başına tüketilmesi gerekir. Salatada veya yanında başka bir besin tüketilirse etkisi büyük ölçüde azalır.

5) Tere B6 vitamini açısından oldukça zengindir. Bu yüzden harika bir kükürt deposu. İçerdiği kükürt bileşikleri hazmı ve sindirimi kolaylaştırır.

6) Ter kürü, akciğer kanseri olan hastaların nefes alma güçlüklerine karşı tam bir yardımcıdır. Kürü uygulamaya başladıktan kısa bir süre sonra daha rahat nefes almaya ve rahatlamaya başlarlar.

7) Demire bağlı aneminiz varsa tereyi yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Salkımında en çok demir içeren bitkidir. İltihaplı romatizma hastalarına da faydalıdır. İyi huylu prostat büyümesi şikayetiniz varsa ayda bir beş gün tere kürü uygulamanız çok yardımcı olacaktır.

8) Diyaliz hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar potasyum yönünden güçlü besinler tüketmemelidir. Bu nedenle diyaliz hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar tere tüketiminden uzak durmalıdır.

OLUŞTURULAN NASIL OLUŞTURULUR VE UYGULANIR?

On beş ila on altı tere (bir bağın yaklaşık yarısı) yarım litre kaynar suya atılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte sadece üç dakika kaynatılır. Soğuması beklenmeden süzülür. Soğuduktan sonra sadece kaynamış suyun tamamı aç karnına veya yemeklerden iki saat sonra içilir. Beş gün boyunca bir gün atlamadan uygulanır ve her gün taze olarak hazırlanır. İkinci ve üçüncü günlerden sonra büyük miktarda balgamın atıldığını ve bronşlarınızın açıldığını şaşkınlıkla gözlemlemek mümkün olacaktır.

Beş gün boyunca kahvaltıdan bir saat, öğle yemeğinden bir saat sonra, her seferinde on beş yirmi tere sapı ile tüketilir. Arzu edilirse üzerine yarım limon sıkılabilir. Limon dışında başka bir şey eklenmez. Şikayetlerin durumuna göre periyodik olarak uygulanabilir.

KIRIKLIK OLUŞTURMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tere çiğ olarak tüketilmeden önce soğuk akan su altında iyice yıkanmalıdır. Yıkanmadan tüketilirse üzerindeki parazitler bazı hastalıklara neden olabilir. Ter fazla tüketilirse idrar yaparken yanmaya neden olur. Bu durum paniğe kapılmamalıdır.

Solunum şikayeti olan akciğer kanseri hastaları bu kürü beş gün, orta üç gün sonra ikinci bir beş gün uygulayabilirler.

Aşırı sigara tüketenlerin ya da bronşları tıkalı olanların uyguladığı ter kürü tam bir nikotin panzehiridir. Üç dakika kaynayan tere suyunu içmek kolay olmayabilir. Kaynatılan suyu içmekte zorlanıyorsanız başka bir şey yemeden aç karnına veya yemeklerden en az iki saat sonra, on beş ila on altı taze tere çiğ olarak, içine hiçbir şey (tuz, limon vb.) katılmadan tüketilebilir. BT. Tam beş gün (bir gün atlamadan) uygulanır.

Not: Doktorunuzun verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanın. Buradaki uygulamayı destekçi olarak kullanın. Öncelikle kullanacağınız bitkiye alerjiniz olup olmadığını bilmelisiniz. Bu bahis için doktorunuzun görüşünü alın. Şikayetiniz ne olursa olsun doktora gitmeden ve teşhis koymadan buradaki bilgilerle kendinizi tedavi etmeye çalışmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu